MASPO ENERJİ’DE ÖNE ÇIKANLAR
Türkiye’nin jeotermal kaynak açısından en aktif bölgelerinden birinde yer alan ruhsatlı sahamız, 12,650 km2’lik genişliğiyle Türkiye’deki en büyük jeotermal sahası olma özelliğine sahiptir.
Maspo Enerji toplam kurulu gücü, %100 yenilenebilir enerji gücüne dayanmaktadır. Çevreye verdiği önem ve duyarlılık esas alınmıştır.
Maspo Enerji, ruhsat sahasının potansiyelinin en doğru şekilde değerlendirilmesi ve sürdürebilir elektrik üretiminin temini için sahada; Jeolojik, jeokimya ve jeofizik araştırmaları, hidrotermal alterasyon çalışmalarının yanı sıra Türkiye’de ilk olarak uzun dönemli etkileşim ve izleyici (tracer) testleri gerçekleştirmiştir.
Maspo Enerji, 2010 yılında başladığı jeotermal enerji yatırmlarına ALA-1 JES 10 MW lık yatırımı tamamlayarak, tesisi 03.06.2017 tarihinde T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından geçici kabulü yapılarak işletmeye almıştır.
MASPO Enerji A.Ş.’nin Manisa Alaşehir’de Türkiye’nin en büyük ilk 10 jeotermal santrali arasında yerini alan 30 MW gücündeki ALA-2 jeotermal enerji santralinin T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından geçici kabulü yapılarak 27 Eylül 2019’da işletmeye almıştır.
Ala-2 Jeotermal Enerji Santralinde Yönlü Sondaj Teknikleri kullanılmış, Tarım arazilerinde efektif tasarruf sağlanarak, 30 MW santral minumum bir alana yerleştirilmiştir.
Yenilenebilir enerjide güncel olarak yıllık 40 MW’lık üretime sahip olan ve toplamda 140 MW’lık kapasiteye ulaşmayı hedefleyen Maspo Enerji A.Ş., Aynı zamanda dünya yenilenebilir enerji ligi olarak adlandırılan RE100 platformuna da kabul edilerek Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmiştir.
Jeotermal santrallerde enerji verimliliğini artırmak ve dışa bağımlılığı azaltmak üzere Türkiye’nin ilk JES AR-GE Merkezini kurmuştur.